Cultural Village Chess Tournament 2007

Mooi uitgespeeld punt van "Dimi"

Verslag ronde 2

Zo'n wat druilerige dinsdag in Wijk aan Zee. Een dag voor remises en gauw naar moeders bij de warme kachel. Dat lijkt toch een ijdele hoop die een mens af en toe mag koesteren lijkt me. En dan zitten in café de Zon een tiental schakers die daar dus geheel anders over denken. Maar die zijn dan ook ver van moeders weg nietwaar. Maar toch. Na het houthakken van gisteren leek bovengeschetste situatie mij toch redelijk plausibel.
Bovendien heeft mijn eigen Genootschap clubavond en wordt de heilige speelzaal vanavond bevolkt door de plaatselijke schietvereniging. Dan kun je als (semi) professioneel schaker beter zorgen dat je op tijd weg bent.

Maar zoals gezegd, daar dachten de tien belangrijkste aanwezigen dus toch wat anders over. En eigenlijk terecht, daar zijn ze voor ingehuurd. Anders denken. En langer. Maar van schaken heb ik helaas te weinig verstand om er werkelijk iets zinnigs over te melden. Teveel echte kenners lezen tenslotte mee en ik voel er niets voor het lachertje van de regionale schaakwereld te worden.

   
Thomas Willemze - Julius Armas     Djurre den Heeten - Chiel van Oosterom

Wel heb ik met lichte verbazing gekeken naar de vele mogelijke varianten in de partij tussen Dorian Rogozenko en Ralf Akesson. Bert Kisjes en Willem Dekker wisten menig leuke vervolgzet te bedenken. De werkelijke daders besloten echter tot een andere zetvolgorde.
Ook de partij tussen Milen Vasilev en Dimitri Reinderman heb ik trachten te volgen. Ik vond het meeslepend, met een mooi uitgespeeld punt van "Dimi".

Milen Vasilev - Dinitri Reinderman

En dan hebben we meteen de twee koplopers te pakken. Wat op grond van hun rating trouwens ook verwacht mocht worden. Dat maakt hun onderlinge ontmoeting aaanstaande vrijdag toch wel interessant. Komt kijken zou ik zeggen.
Verder viel de eerste, en tot nu toe enige, remise te bespeuren en wel tussen Robert Ris en Daan Brandenburg.

Thomas Willemze   -   Julius Armas   1 - 0
Milen Vasilev - Dimitri Reinderman   0 - 1
Robert Ris - Daan Brandenburg   ˝ - ˝
Djurre den Heeten - Chiel van Oosterom   0 - 1
Dorian Rogozenko - Ralf Akesson   1 - 0

Verder was in het café eigenlijk weinig te beleven. Misschien morgen wat spannender nieuws.

Dennis Krassenburg
SSIJ / Paard van Ree