Cultural Village Chess Tournament 2007

Hoe klein is een verschil? En wat is de betekenis ervan?

Verslag ronde 4

Vandaag vijf partijen waarbij slechts bij één partij (Djurre den Heeten vs Dimitri Reinderman) het verschil in rating navenant was: 252 voor Dimitri. En dat zegt ook weer niet alles. Djurre blijft helaas een wat vreemde voorkeur voor offeren houden, anders waren er zeker kansen voor onze regioheld geweest.
Bij de rest der combattanten vond ik de verschillen gering, uiteenlopend van 15 tot 67 ratingpunten. In mijn ogen niet zulke grote verschillen. Wat zegt zo'n rating dan eigenlijk? Wel frappant is dat degenen met de hoogste rating wisten te winnen, met uitzondering van jawel .......Dorian Rogozenko!

Dorian Rogozenko

Daan Brandenburg wist de Roemeense grootmeester keurig op remise te houden! Chapeau jongeman! Kijk, dit nu werpt een wat ander licht op de matches van morgen.

Wat staat er op het menu?

Wordt een mooie schaakdag morgen; en ik hoop dat er volop gestreden gaat worden met de rustdag in het vizier. Niet voor Dorian en Julius helaas, die hebben komend weekend competitieverplichtingen in respectievelijk Duitsland en Frankrijk.

En wat valt verder op na vier ronden? Ten eerste dat Ralf Akesson steeds als eerste klaar is. Een Zweedse Anand? Of gewoon een vlotte gast? Wel valt op dat hij meteen vertrekt en na korte tijd toch weer even komt kijken. Wat doet zo'n jongen in die tussentijd vraag ik me dan af.

Ralf Akesson

En dan is er nog De Pers. Voor zover bekend heeft alleen het Noord-Hollands Dagblad een paar mooie artikelen over het toernooi geplaatst. Het zou toch leuk zijn als de overige pers ook wat aandacht aan het CVCT zou schenken.
En dan valt Ad van Schie weer op dat hij nooit eens in de krant komt terwijl hij er zoveel van afweet. Zegtie....denktie....Een mening louter en alleen gebaseerd op het feit dat het zo rustig in dat mooie café van hem is dat er alle tijd lijkt te zijn om de partijen te analyseren. Ga een biertje tappen man!
Maar zonder gekheid, het is weer fantastisch toeven in Café de Zon en te mogen genieten van de gastvrijheid van Ad en Carla. Alle hulde!

Thomas Willemze   -   Milen Vasilev   0 - 1
Robert Ris - Julius Armas   1 - 0
Djurre den Heeten - Dimitri Reinderman   0 - 1
Dorian Rogozenko - Daan Brandenburg   ½ - ½
Ralf Akesson - Chiel van Oosterom   1 - 0

Dennis Krassenburg
SSIJ / Paard van Ree