Cultural Village Chess Tournament 2007

Local heroes never die

Verslag ronde 6

Jawel lieve Schaakvrienden, zo is het maar net. Vandaag was min of meer een kopie van afgelopen vrijdag. Voor wat betreft de uitslag dan. En dan heeft de vaste gast van ons toernooi al meteen door wat er gebeurd is. Djurre heb weer een punt! En wat voor één! Hier kwam geen mobieltje aan te pas. Slechts een bondsoverwinning op zaterdag, strak nachie stappen en Djurre kan de hele wereld aan! Slachtoffer der Regionale Dadendrang was vandaag Milen Vasilev. Toch niet de minste, tot vandaag zeker kandidaat voor een derde plaats. Speel de partij maar eens na en verbaas u, dat deden alle aanwezigen ook, over het
feit dat Milen al niet veel eerder opgaf.
Ter ondersteuning van het Talent was de halve Wijker Toren uitgelopen zodat op een gegeven ogenblik minstens 15 á 16 man om de tafel stonden. Ik zou er bloednerveus van worden, maar Djurre kreeg vleugels. Echt knap gedaan!

Terwijl de dag toch wat anders aangevangen had. Met in het achterhoofd dat ik vandaag nog andere verplichtingen had was ik bijtijds naar de speelzaal getogen. Helemaal stilletjes daar......... Ad en Carla vroegen nog of Frank van de Heijden vandaag zou arbitreren, daar Joost Jansen zich had afgemeld. Oeps...ging dat wel goed?
Terstond dhr Jansen gebeld, wetende dat hij zojuist was verhuisd. Joost wist mij te melden dat Joost hem zou vervangen. Jaja... die loopt naast het ganzenbord dacht ik nog. Maar het bleek hier om de regionaal bekende Joost Out te gaan. Strak op tijd kwam Joost (Out) binnen, terwijl Vasilev al zenuwachtig achter het bord zat. Ook Dimitri Reinderman en Ralf Akesson kwamen keurig bijtijds binnen. Slechts de jongeheer van Heeten ontbrak. Fluks her en der getelefoneerd en ja hoor, Djurre zat veilig in de bus naar Wijk aan Zee. Hij zou hooguit een half uurtje later starten, eigen schuld.

En die ander zes spelers dan?, hoor ik u denken. Nou, die hadden dus vrolijk in verband met extern aangegane verplichtingen hun partijen reeds gespeeld. Allemaal remise, flauw hoor.
Maar laten we in de euforie der regio de partij Akesson vs Reinderman niet vergeten. Hier had ik stiekem veel van verwacht. Wellicht zelfs gehoopt dat Akesson zou winnen. Was wel leuk geweest voor de ranglijst namelijk. Niet dat ik Dimi de eindzege niet gun, maar als medeorganisator wil je toch spektakel. De beide heren besloten uiteindelijk tot remise. Speel ook deze maar eens na. Hier heeft meer ingezeten dunkt me.
Tsja, zo weet je van tevoren echt niet waar je over moet schrijven, maar de onderwerpen lijken elke dag vanzelf te komen.

Morgen gaan we de slotfase in, nog drie rondes en we kunnen aan de boerenkool met spek en worst. Want de maaltijden in café de Zon mogen er zijn, elke dag!

Dennis Krassenburg
SSIJ / Paard van Ree