Cultural Village Chess Tournament 2007

Het wordt nog spannend…..

Verslag ronde 7

Het ging er in café de Zon vandaag weet heet aan toe. En wie dan de billen brandt….. Dat is dus blijkbaar aan onze koele Zweedse deelnemer niet besteedt. De mediterrane uitstraling van Julius Armas lijkt daar beter tegen bestand. Welhaast dronken van geluk en iedereen de hand schuddend kwam Armas grijnzend de speelzaal uit, in gezelschap van een droef ogende Ralf Akesson. En wie wel eens Zweedse boeken heeft gelezen of films uit die hoek heeft gezien weet dat dit noordse volk niet tot het meest blijmoedige op deze aardkloot behoort. Om kort te gaan: Armas - Akesson 1-0. Na het debacle van afgelopen vrijdag gunde iedereen de sympathieke Fransman dit punt. Of is hij nou een Roemeen?

Julius Armas

Nu kwam plots voor Milen Vasilev de felbegeerde derde plek in zicht. Wel even winnen van Dorian Rogozenko dus. En met een schuin oog naar het komende speelschema kijken want Robert Ris had zojuist Djurre den Heeten van zijn roze wolk geplukt. Een wat simpel ogend centraal schaakmat. Weer zo’n wandelende Koning geveld. Maar even terug naar Vasilev; die stond er eigenlijk niet eens zo slecht voor. Wellicht in een ogenblik van wat voorbarige euforie toch de juiste voortzetting gemist? Rogozenko kon in ieder geval plots vrij simpel de Bulgaarse scalp incasseren.

 
Milen Vasilev   Robert Ris

Zich ogenschijnlijk nergens van bewust zijnde leek Dimitri Reinderman toch wel wat moeite te hebben met het spel van de jonge Chiel van Oosterom. En die kon wel een opstekertje gebruiken. Althans, dat leek de mening van de aanwezige lokale schaakexperts. Ik waag me nergens aan. Uiteindelijk kon ook Dimi het punt bijschrijven dus de stand aan kop is nog ongewijzigd. Althans voor de eerste twee plekken.

Dimitri Reinderman

Als laatste nog even een blik op de partij Daan Brandenburg - Thomas Willemze. De notatieformulieren ontbraken, maar gelukkig was Daan zo vrij de hele pot nog even uit het hoofd in te kloppen. Persoonlijk vind ik dat een afwijking, maar nu was het wel handig. Daan dreigde in het eindspel eens lekker door te hakken, maar Thomas had het door en kon eeuwig schaak forceren. Het enige halfje van de dag was hun deel.

Al met al toch weer enerverend schaak gezien en het percentage remises wordt gelukkig nog niet al te hoog.

Ook Ad en Carla toonden hun tevredenheid met de gang van zaken, zij bleken vandaag reusachtige gehaktballen te hebben gepresenteerd. Dimitri besloot dit overtollig vet er meteen af te fietsen, hij reed me zowat gezwind de vouwen uit de broek zonder op of om te kijken. Ik hoop dat hij veilig thuis is gekomen.

Schaakvrienden en vriendinnen, het zit er weer op voor vandaag. Nog twee ronden te gaan en vele opties zijn nog open.

Daan Brandenburg   -   Thomas Willemze   ˝ - ˝
Dimitri Reinderman - Chiel van Oosterom   1 - 0
Julius Armas - Ralf Akesson   1 - 0
Milen Vasilev - Dorian Rogozenko   0 - 1
Robert Ris - Djurre den Heeten   1 - 0

Dennis Krassenburg
SSIJ / Paard van Ree