Cultural Village Chess Tournament 2007

And the winner is................

Verslag ronde 9

JaJa, en dan is zomaar de enige vegetariėr uit het gezelschap de winnaar van het 12e Cultural Village Chess Tournament geworden! Hij lustte zijn tegenstanders wel rauw, maar een lekkere ouderwetse boerenkool? Nee dus. Zelfs niet met ei in plaats van worst. Het zou zomaar een onderdeel kunnen zijn van de campagne om gekozen te worden tot meest sexy mannelijke vegetariėr, kijk maar op de site van Wakker Dier.
Maar hoe dan ook, deze overwinning is Dimitri Reinderman van harte gegund! Na de IJmondvierkampen, via dit toernooi op de weg terug naar het Grotere Werk. Dimi mag dus deelnemen aan de Grootmeestergroep C van het Corus Chess Tournament. Had Julius Armas 20 jaar geleden maar die mazzel gehad! Hij was namelijk de eerste winnaar van het toenmalige Sonnevanck Toernooi in 1987.

Wat is er zoal gebeurd vandaag tijdens deze laatste ronde, de negende....? Een beetje dove componist zou er een leuk moppie muziek bij hebben kunnen schrijven. Allereerst zag ik bij mijn aankomst dat Robert Ris gezellig zat te vluggeren met Tom Bottema. Joost den Arbiter drukte mij de notatieformulieren in de nog koude handen. Ris - Akesson ½ - ½; dat zou nog kunnen, maar in slechts 10 zetten? Hier bleek volgens mij angst de grootste raadgever geweest te zijn. Stel je toch voor dat je zou verliezen....., nee lekker veilig vlot remise, dan ben je in ieder geval zeker van een gedeelde derde plaats. (Ralf bekende later hier toch wel spijt van te hebben.)
Julius Armas en Daan Brandenburg hadden ook maar 18 zetten nodig om te besluiten dat het zo wel mooi was geweest. Als ik Julius was geweest zou ik toch doorgespeeld hebben. Die laatste plek was toch wel binnen handbereik en je weet maar nooit tegen die aardige jongeman. Beetje flauwe anticlimax-partijen.

Wachten dus op de overige uitslagen. Milen Vasilev was wel weer eens toe aan een puntje en Dimitri Reinderman en Dorian Rogozenko hadden beiden nog de eerste plek in het vizier. De moeite waard om de gang der stukken in de gaten te houden. Echter, ook Dimitri leek te denken met een halfje in ieder geval middels een mogelijke barrage tegen Dorian de titel te kunnen pakken. Hij deed er 48 zetten over tegen Thomas Willemze.
Ondertussen begon het een beetje te gonzen aan de bar: Djurre den Heeten stond best goed tegen Rogozenko! Dat werd dus driftig heen en weer drentelen tussen bier en speelzaal. Het werd een ronduit zinderend slot van het toernooi. Vasilev bleek zich te kunnen herpakken na drie nullen op rij en gedecideerd werd Chiel van Oosterom in 48 zetten van het bord geschoven. Alle aandacht kon nu aan de partij van Heeten vs Rogozenko worden geschonken. Djurre blijkt een jongen die aandacht nodig heeft. Net als afgelopen zondag stond een kleine meute schaakliefhebbers om het bord heen en Dorian werd keurig overklast door de jeugdige HR-manager in de dop. Klasse jongen!

 
Een tevreden
Djurre den Heeten
  Verslaggever
Dennis Krassenburg

Hiermee was de titel voor Dimitri veilig gesteld en konden we eindelijk gaan eten. Ad van Schie had weer een heerlijke boerenkoolmaaltijd bereid. Jeroen van den Berg en Bert Kisjes deden hun woordje, waarna wethouder Spruit de winnaar mocht feliciteren en meteen een aardige financiėle toezegging voor de komende edities deed. Nadat alle prijswinnaars de Euro'tjes van Ron Faber hadden ontvangen deden Dorian (een wat langer) en Dimitri (een zeer kort) woordje en konden we aan de nazit.

 
Slotmaaltijd: boerenkool met worst.
Dimitri, Dorian, Julius
  Milen, Ralf en Daan lieten
het zich goed smaken
     
 
Afruimen   Robert, Thomas, (Dolf) en Daan
     
 
Wethouder Spruit feliciteert
toernooiwinnaar Dimitri Reinderman
 
  Dorian Rogozenko bedankte de
organisatie namens de spelers

Druppelsgewijs dropen de deelnemers daarna de donkere avond in na uitgebreid handenschudden en meer van dergelijk bij afscheid behorende rituelen.

Negen ronden is er geschaakt, 45 partijen die allemaal hun aandacht behoeven. De organisatie en de deelnemers kunnen terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. En daar zijn alle toeschouwers, sponsors en donateurs mede schuldig aan. Ook u als lezer.

Met dank,

De eindstand van het 12e Cultural Village Chess Tournament

1    Dimitri Reinderman    7
2   Dorian Rogozenko   6
3/4   Ralf Akesson   5½
3/4   Robert Ris   5½
5/6   Daan Brandenburg   4½
5/6   Milen Vasilev   4½
7   Thomas Willemze   4
8/9   Djurre den Heeten   3
8/9   Chiel van Oosterom   3
10   Julius Armas   2

Dennis Krassenburg
SSIJ / Paard van Ree