Cultural Village Schaaktoernooi 2008

Ondersteboven!

Verslag ronde 3

Donderdag 20 november 2008 - Vanaf m'n werk zag ik al een paar interessante stellingen. U volgt ze toch ook via www.ssij.nl neem ik aan? Aangekomen in café de Zon spoedde ik mij naar de speelzaal. Hoe zou het onze tijdelijke dochter vergaan? Oeps! Van de stelling die ik vanaf m'n werk had gezien was niet veel over. Anne was vervolgens gauw uitgespeeld. En ze had zich nog wel zo goed voorbereid. Helaas deed de vriendelijke Matthew Tan niet wat ze in haar hoofd had. Ik vond het persoonlijk vals spelen. Matthew dacht daar toch wat anders over.


Matthew Tan

Dan maar verder de borden bekijken. Djurre had zich duidelijk weer helemaal als Djurre gedragen. Volop erin. Mooie stelling gehad, maar helaas. Ikonnikov bleek zich na de twee miserabele remises herpakt te hebben. Morgen beter Djurre. Hoewel.... dan moet ie tegen Anne. Hier bevind ik me toch in een psychische spagaat. Toch hoop ik stiekem op een puntje voor Anne. Sorry Djurre.

Aan de andere kant kan ook Djurre, en welke speler trouwens niet, elk punt goed gebruiken. Er stonden na gisteren drie spelers onderaan en twee aan top. Hoe is dat dan wel niet verlopen vandaag? Allereerst de goede Fred Slingerland. Nog geen punten. Beetje pech ook. Meteen tegen Romanishin en Spoelman. Nou, vandaag tegen Julius zouden er wellicht kansen liggen. Hoewel ik persoonlijk toch het idee had dat Julius het betere spel had kreeg Fred zijn eerste verdiende halfje.

Ik kan me zomaar voorstellen dat u onderhand toch benieuwd bent naar de bedoeling van de titel van dit stukje: "ondersteboven". Dat waren we namelijk allemaal. Tenslotte moest de derde onderste tegen de tweede bovenste: Robin tegen Oleg. Een mooi affiche! Lange tijd ging de partij gelijk op. In het eindspel leek de hele handel remise, een uitslag die Robin best bevallen zou hebben. Maar Robin ging voor de volle winst. Dapper! En naar bleek....... een terechte keuze. In het eind van het eindspel deed hij werkelijk alles goed!! Punt voor Robin, en niet zomaar eentje. Jammer voor Oleg, zeker omdat zijn medekoploper Wouter remise speelde tegen Deepan.


Robin Swinkels

Door deze uitslagen en de winst van Matthew ziet de ranglijst er ineens wat anders uit. De jeugd fier aan de leiding. Oleg en Vyacheslav op een halfje erachter. Dit wordt echt een leuk toernooi. Maar dat wisten we eigenlijk al.

Dennis Krassenburg