Cultural Village Schaaktoernooi 2008

Dag van het respect

Verslag ronde 4

Vrijdag 21 november 2008 - Wat later dan de officiële dag bleek ook in de speelzaal van café de Zon enig respect te overheersen. De beide koplopers Matthew Tan en Wouter Spoelman sloten redelijk vlot de vrede. (Wouter lijkt ondertussen trouwens hard op weg naar de Grootmeestertitel.) Spoedig gevolgd door Oleg Romanishin en Vachyseslav Ikonnikov. Twee, wellicht verwachte, remises. Maar geen salongevalletjes. Er is wel degelijk gestreden, alleen niet zo lang. Helaas echter, met ook van mijn zijde alle respect, niet zo boeiend. Maar ook dit komt voor en is uitermate legitiem.

Wouter Spoelman Oleg Romanishin - Vyacheslav Ikonnikov

Een, in mijn ogen, op voorhand boeiende partij was die tussen de vrolijke Franse campingbaas Julius en de jonge rijzende ster Robin. Op voorhand dus, want ondanks dat Julius zijn eigen typische stijl en spel op het bord bracht welke de geur van remise met zich meedroeg was het weer Robin die blijkbaar dacht: de dood of de gladiolen! En dat is de strijdlust die we als organisatie graag zien op dit toernooi. Net als gisteren werd Robin hiervoor beloond. Weer een mooi punt!

De vaste lezers zullen begrijpen dat mijn persoonlijke aandacht toch voornamelijk uitging naar de partij Den Heeten - Haast. En ik heb ervan genoten. Ik vond het een uitermate boeiende partij, waarin Anne helaas toch weer in het eindspel de juiste voortzetting bleek te missen. Maar ook hier respect. Anne heeft waarlijk gestreden en wellicht was dit haar beste partij tot nu toe in dit toernooi. Oleg is gewaarschuwd voor komende zondag. Zondag???? Ja, want morgen is er een welverdiende rustdag. Uiteraard voor de spelers, maar ook de organisatie is er wel een beetje aan toe.

Julius Armas - Robin Swinkels Djurre den Heeten - Anne Haast

Uitsmijter van de avond was een langdurige partij tussen Fred Slingerland en Deepan Chakkravarthy. Nadat de rest van de spelers de heerlijk ogende kipmaaltijd reeds verslonden had besloten beide combattanten dat het mooi was geweest. Remise dus. Ons IT wonder André was echter reeds vertrokken, dus deze laatste uitslag is nog niet op de SSIJ site te zien. Maar teletekst volgt ook dit toernooi op de voet, dus daar is ook alles terug te vinden.

Dennis Krassenburg