Cultural Village Schaaktoernooi 2008

Gemengde gevoelens

Verslag ronde 6

Maandag 24 november 2008 - Wat later dan de bedoeling arriveerde ik vandaag in cafť de Zon. Jammer, want daardoor bleek ik het bezoek van John van der Wiel te hebben gemist. En dat is toch altijd een aangename gast die elk jaar even aanwipt.

Meteen viel de drukte rond zowel de stamtafel als de SSIJ laptoptafel op. Er bleken reeds drie partijen geŽindigd te zijn. Aan de somber weggedoken Matthew Tan hoefde ik niet te vragen wat zijn uitslag was. Bovendien liep Fred Slingerland overduidelijk blij rond. Later stamelde de anders zo vrolijke Matthew dat hij toch echt beter had gestaan......tsja, welkom bij de grote jongens denk ik dan maar.


Fred Slingerland

Djurre en Deepan bleken een spannende partij tot remise te hebben gebracht. Navraag leerde dat beiden er best gelukkig mee waren. Toch mooi gedaan van onze lokale held. Halfje tegen een grootmeester. De partij tussen Romanishin en Spoelman was natuurlijk het hoofdmenu van vandaag. Ik heb nog geen tijd gehad e.e.a. na te spelen. Ook de beide spelers heb ik helaas niet kunnen vragen naar hun mening. Maar Oleg was duidelijk uiterst gelukkig met zijn behaalde punt. Hij had zichzelf aangemeld in de hoop weer op het hoogste podium te kunnen terugkeren. Sinds 1985 heeft hij tenslotte niet meer in Wijk aan Zee gespeeld. Maar laten we deze OekraÔense huid niet verkopen voor alle beren geschoten zijn. Hij staat slechts een halfje los van de rest, het vinkentouw zit vol en ik wil hier wel even memoreren aan de partij van Djurre vorig jaar tegen de toenmalige koploper Rogozenko.....


De speelzaal: Julius - Anne, Oleg - Wouter, Robin -  Vyacheslav

Bij mijn binnenkomst waren dus nog twee partijen in volle gang. En op dat moment was het voltallige kroegvolk, inclusief aanwezige schakers het erover eens dat beide partijen in remise zouden eindigen. Daar zagen ze ook naar uit. Verder bleek bij een ieder de wens de vader van de gedachte: Anne verdiende het halfje ook! Naar mijn bescheiden mening was dit veruit haar beste partij in dit toernooi tot nu toe. En waarschijnlijk ook die van Julius......helaas voor Anne. Rest nog Robin Swinkels vs Vyacheslav Ikonnikov. Bloedstollend geschuif. Tot uiteindelijk twee Koningen, een toren en een loper overbleven. Misschien dat Robin niet helemaal tevreden was (minder dan winst lijkt hij als verlies te beschouwen), maar Ikonnikov was dat nog minder. Ik vond het netjes gedaan van Robin.

Vooruitkijkend naar morgen, twee Stukkenjagers tegen elkaar en Wouter zal zijn gram van vandaag ongetwijfeld bij Julius willen terug willen halen. En verder.....verwacht van mij geen voorspellingen. Kom zelf maar kijken. Tot morgen.

Dennis Krassenburg