Cultural Village Schaaktoernooi 2009

Stormschaak

Verslag ronde 2

Woensdag 18 november 2009 - Al was het maar om de titel te koppelen aan de geweldige weersomstandigheden die we vandaag in ons geliefde kustdorp weer eens mochten ervaren. En elke vaste bezoeker van het Corus Chess Tournament kent uiteraard het mooie evenement onder dezelfde naam. Enfin, genoeg over het buitengebeuren. Binnen in café de Zon snorde de grote kachel en was het ronduit behaaglijk.

Nadat Sjoerd Plukkel gisteren wat vervelend verloren had van de kleine Daniel Naroditsky stuitte hij vandaag allereerst op een tegenstander die absoluut geen mededogen kent: de Nederlandse Spoorwegen. Deur voor z’n neus dicht, volgende had vertraging.....ellende alom. Arme Sjoerd. Maar dan blijkt de aanwezigheid van onze tweede arbiter Gerda goud waard. Dit gaf namelijk Joost Jansen de gelegenheid om onze arme held te redden en met minder tijdsverlies dan gevreesd aan te kunnen schuiven tegen zijn tweede tegenstander van vandaag: Piet Peelen.
En daarmee stond een  regionale broedermoord op het menu. Mooie partij waarbij Sjoerd zijn bijnaam “ijskonijn” weer eer aandeed en zijn achterstand van bijna 45 minuten wist in te lopen. En dan etaleert zich zich het mooie fenomeen van laatst binnen is laatst weg. Het was werkelijk een bloedstollend eindspel waarbij iedereen het erover eens was dat “onze” Sjoerd toch ergens de winst heeft laten liggen. Maar wellicht was het ook weer de kracht van Piet Peelen. Enfin, speel de partij maar na en oordeel zelf of de uiteindelijke remise terecht was.


Sjoerd Plukkel

Na twee dagen is Daniel Naroditsky de trotse koploper. Arlette was er achteraf niet helemaal zeker van of ze de winst had laten liggen. Moest ze nog even analyseren. De krant lezen had nu eerste even de therapeutische voorrang. Twan slaagde er niet om Rick pootje te lichten en Lars liep zich stuk op Yochanan. Lijkt wonderlijk, zo’n jochie wat zich bij Jeroen meldt om vanuit het doorgaans behaaglijke Californië naar ons kille en winderige kustdorpje af te reizen om de felbegeerde puntjes te pakken en daar tot nu toe aardig in slaagt..Aan de andere kant was deze knaap wel de wereldkampioen onder 12 jaar in 2007. Wel klein maar daar niet voor vervaard. Later meer over deze jonge krachtpatser die nog wel de rest van het sterke veld om moet zien te ploegen.

De uitslagen van vandaag:

Naroditsky, Daniel   -   van Weersel, Arlette   1 - 0
Ootes, Lars - Afek, Yochanan   0 - 1
Sebastian, Siebrecht - Armas, Julius   1 - 0
LaHaye, Rick - Burg, Twan   ½ - ½
Plukkel, Sjoerd - Peelen, Piet   ½ - ½

namens de organisatie,
Dennis Krassenburg