Cultural Village Schaaktoernooi 2009

Net niet saai

Verslag ronde 4

Vrijdag 20 november 2009 - Ook vandaag kon ik helaas niet de gehele tijd op het toernooi aanwezig zijn. Toen ik eindelijk uit de file mocht bleek nog één partij gaande. Naroditsky vs Ootes. En dat zag er toen behoorlijk remiseachtig uit. En dat werd het ook. Tot lichte opluchting van Lars Ootes trouwens.

Aan de bar getogen trof ik Arlette van Weersel die zich een goed glas wijn in liet tappen. Moet dus goed gelopen zijn dacht ik. Maar het bleek dat de tijdnood haar (weer) parten had gespeeld en ze het punt aan Sebastian Siebrecht had moeten laten. Deze lange Grootmeester verschalkte hiermee de derde tegenstander op rij. Ach, hij heeft  nou eenmaal de hoogste rating en zou potentieel het toernooi behoren te winnen. Maar voorlopig moet hij de eerste plek nog delen met de jeugdige Twan Burg. Piet Peelen had hem van alleenheerschappij weten af te houden, remise was hun deel.

Rick Lahaye pikt weer een puntje bij Afek, waardoor het vinkentouw behoorlijk dreigt door te buigen. Na nog wat rondvragen hier en daar en eens op de website te hebben gekeken bekroop mij een wat unheimlich gevoel. Wat zou er toch met Julius Armas zijn? Zijn partij van gisteren getuigde al niet van ’s mans werkelijke kunnen maar wat er vandaag gebeurde…
Na zo’n zeven zetten had hij eigenlijk al naar het strand kunnen gaan. Even de kop doorwaaien. Speel de paprtij van Armas tegen Sjoerd Plukkel maar eens na. Velen onder u zullen wensen ooit zo’n opening te treffen tegen een gelouterd speler als Julius. De rustdag morgen komt mooi op tijd voor “onze Zjuul”.


Julius Armas

Zondag wordt weer een mooie schaakdag met een partij waar ik best naar uitkijk. Zonder anderen tekort te doen uiteraard. Maar ja, Burg kan dit toernooi zijn IM titel halen en Naroditsky kan z’n eerste norm pakken. En zondag treffen ze elkaar. Ik ben benieuwd.
En voor wie niets wil missen: live te volgen in café de Zon vanaf half twee. Of lekker vanuit huis op de website natuurlijk.
Zie maar.

De uitslagen van vandaag:

Naroditsky, Daniel   -   Ootes, Lars   ½ - ½
Sebastian, Siebrecht - van Weersel, Arlette   1 - 0
LaHaye, Rick - Afek, Yochanan   1 - 0
Plukkel, Sjoerd - Armas, Julius   1 - 0
Peelen, Piet - Burg, Twan   ½ - ½

namens de organisatie,
Dennis Krassenburg