Cultural Village Schaaktoernooi 2009

Op de platte kar met die gozer!

Verslag ronde 7

Dinsdag 24 november 2009 - Met windkracht 7 in de rug vanuit de file naar Wijk aan Zee. Met slechts één gedachte: wat heeft Afek vandaag gespeeld? Nou, daar kwam ik snel achter. Bij binnenkomst trof ik een glimlachende Twan Burg aan in het altijd licht rumoerige maar gezellige voorcafé. Yochanan Afek wat triestig er tegenover. Blundertje….bedankt! Met deze overwinning is Burg geslaagd in zijn missie: de IM titel is behaald. John van der Wiel kwam vandaag weer eens buurten en mocht er getuige van zijn. Ik heb terstond aan Twan aangeboden een platte kar te regelen en een triomftocht door Wijk aan Zee te maken. Helaas werd mijn meer dan genereus aanbod vriendelijk doch beslist afgewezen. Terecht denk ik.


Radio interview met de nieuwe IM: Twan Burg

Na vele halfjes was het vandaag tijd voor het tweede volle punt voor dhr. Peelen. Ik heb alleen het einde live kunnen volgen en dacht: masochisme van van Weersel? Paard geven om mat te voorkomen, dan met één pionnetje tegen vier van die gasten…. Met een beetje respect voor jezelf en je tegenstander geef je elkaar een warme hand en pak je een biertje. Uiteindelijk berustte Arlette in haar lot.

Klik op de foto voor een vergroting
Arlette van Weersel

Stilletjes en ondertussen kwamen Ootes en Plukkel de speelzaal uit. De aanwezige Wijker Torenaars ontvingen het duo met de luide vraag: “wat hebbie gedaan Sjoerd?” Remise mompelden de twee combattanten welhaast gelijktijdig. Ik heb werkelijk even geen idee hoe de partij is verlopen, maar Sjoerd Plukkel was tevreden en lijkt dit toernooi lekker bezig.


Yochanan Afek na afloop van zijn partij

Rick Lahaye had een moeizame start in zijn partij tegen Siebrecht, maar kon de hele handel bijtijds rechtzetten en het halfje binnenhengelen. Toch nog lastig eindspelletje trouwens. Hiermee blijft Lahaye wel in het spoor van Burg, zij het op eerbiedige afstand. Armas en Naroditsky hadden een vlotte remise waar ik verder even geen beeld bij heb, behalve dat op het oog elk aanbod van Julius tot ruilen onmiddellijk werd aangenomen. Het zal allemaal wel.

De uitslagen van vandaag:

Armas, Julius   -   Naroditsky, Daniel   ½ - ½
Afek, Yochanan - Burg, Twan   0 - 1
van Weersel, Arlette - Peelen, Piet   0 - 1
Ootes, Lars - Plukkel, Sjoerd   ½ - ½
Siebrecht, Sebastian - LaHaye, Rick   ½ - ½

namens de organisatie,
Dennis Krassenburg