Cultural Village Schaaktoernooi 2010

De rust lonkt…

Verslag ronde 5

Vrijdag 19 november 2010 - Nou, we zijn toe aan de rustdag. Een aantal spelers mag zich met de diverse competitieverplichtingen vermaken,  anderen zullen wellicht Beverwijk bewonderen. Of gewoon lekker naar ons onvolprezen brede strand. Het nabije verleden eruit laten waaien en ruimte scheppen voor de ronden die nog komen.

Maar eerst de vijfde ronde nog even doorworstelen. En er stond vandaag een potentiele klapper op het menu: Sahaj Grover tegen Roeland Pruijssers. Sahaj, de fiere koploper, toont elke partij de wil om te winnen. Maar na Roeland komt hij nog wel wat zwaar geschut tegen. Roeland staat netjes los van de overige Nederlanders, dus ook voor hem lonkt eventueel de felbegeerde promotie naar het Tata Chess. Maar ook hij zal nog zwaar aan de bak moeten  de komende ronden. Ik had eigenlijk een vlotte remise verwacht, maar de heren besloten tot een echte strijd. Na afloop zat een lachende Sahaj aan Roeland uit te leggen hoe het zo gekomen was.

 

Sahaj Grover

Foto Fred Lucas

Sjoerd Plukkel mocht vandaag tegen Enrico Blees. Het leek helaas een wat ongelijke strijd, voor Enrico dan. De local hero had zijn zo driftig gewenste eerste volle punt binnen.
Piet Peelen kon het vandaag niet bolwerken tegen Twan Burg. Een riante stelling in twee zetten naar de Filistijnen. En dat is best ver weg kan ik zeggen. Of het verkrijgen van een punt op dergelijke wijze Twan naar een hoger nivo voor de volgende ronden tilt is nog te bezien.
Lars bleek niet opgewassen tegen Dariusz. Zo ben je Nederlands jeugdkampioen, zo zit je in Wijk aan Zee tegen puinhoopjes aan te kijken. De verwachtingen lagen waarschijnlijk wat anders dan de rauwe werkelijkheid de mensheid toont. Het kan verkeren nietwaar? Maar door deze winst sluipt Dariusz langzaam naar boven.
Het toetje van vandaag werd verzorgd door Sulypa en Prasad. Remise.... speel het maar na. Er zaten best aardige wendingen in.

Roeland staat nog steeds los van de Nederlandse achtervolgers, maar zijn voorsprong is wel behoorlijk geslonken. Dat kan de laatste vier ronden nog een mooi Nationaal Bloedbad geven. Sahaj staat een punt los van Dariusz..... dat kan zondag nog leuk worden! De woorden van Gert Ligterink in gedachten: ‘en nog is Polen niet verloren”. We zullen het zien. Mocht het zover komen dan krijgt Gert een biertje van me.

De gasten zijn weer netjes op tijd klaar. Ad en Carla kunnen de dagelijkse maaltijd weer voorschotelen. En die is lekker hoor!


Tot zondag,

Dennis