Cultural Village Schaaktoernooi 2010

Een paard aan de rand…

Verslag ronde 7

Maandag 22 november 2010 - Fijne Schaakliefhebbers. Na alle commotie van gisteren lijken vandaag de gemoederen weer wat bedaard. Maar goed ook, want aan dat gedoe, hoe begrijpelijk ook, heb ik een hekel.

De eerste partij van de dag die afgerond werd, was tussen Arun Prasad en Sjoerd Plukkel. Vlot hard en heftig leek het zo. Sjoerd verdient beter, maar dan moet hij het toch echt zelf doen. Veel te leren wellicht.
Waar blijft Arun eigenlijk steeds? Na de partij beent hij met gezwinde Indiase pas de kroeg uit en is verdwenen…. om de volgende dag weer net zo vriendelijk aan te schuiven.

S. Arun Prasad Sjoerd Plukkel

Swiercz vs Pruijssers vond ik werkelijk een mooie partij. Na een heerlijke stand voor Roeland wist de lepe Poolse jongeling toch het puntje binnen te hengelen. Het loperoffer zag er niet helemaal zuiver uit. Als het een offer was tenminste.

Dariusz Swiercz Roeland Pruijssers

Oleksandr Sulypa was ook redelijk vlot klaar met Piet Peelen. Toch stond Piet niet slecht, maar vergat zijn stelling te consolideren. Dan waren er wellicht kansen geweest. Komt het nog goed met onze Piet? Vast wel, ik ken hem als een sympathieke man met een positieve geest. Alleen dit toernooi wil het even niet….
Sahaj Grover bood Twan Burg vroegtijdig remise aan. Elk halfje in de eindspurt is er één nietwaar? Twan wees dit genereuze aanbod grootmoedig af. Je bent in de race voor Tata of je bent het niet, toch? Uiteindelijk wist Sahaj zijn gelijk toch te bewijzen waarmee Twan, door het verlies van Roeland, plots de hoogste Nederlander is. Kijk maar op het schema wie van de twee de meeste kans op de hoogste troostprijs heeft. In de laatste ronde moeten ze tegen elkaar. Iets om naar uit te kijken!

Maar als er een prijs voor het grafisch schaak zou zijn… Na de 22e zet bij de partij Blees – Ootes had zwart drie mooie koppels met pionnen én stonden alle paarden aan de rand toe te kijken. Drie paarden op de onderste lijn en ééntje op de h-lijn. Hoe krijgen ze het voor elkaar?! Toch werd alles weer in visueel logische volgorde gebracht, en wist Lars zijn begeerde punt te scoren.

Nog twee ronden…. de boerenkool begint te lonken...

Dennis