Cultural Village Schaaktoernooi 2011

Het zit erop

Verslag slotronde

Woensdag 30 november 2011 - Er valt van alles te zeggen over deze eindronde en over het gehele toernooi. Maar laten we beginnen met de gelukkigen van dit toernooi.
Adhiban Baskharan uit India mag zich de terechte winnaar noemen en we hopen dit jeugdige talent dan ook terug te zien in januari.


Baskaran Adhiban

De tweede gelukkige was ongetwijfeld David Klein. Hoewel zijn toernooi wellicht niet geheel soepel voor hem is verlopen heeft hij in Wijk aan Zee toch maar mooi zijn tweede IM norm behaald.
Maar ik denk dat er meerderen zijn die Wijk aan Zee met een positief  schaakgevoel zullen verlaten. Hoewel de scores anders doen vermoeden hebben Haast en Bottema eigenlijk prima
spel vertoond.


Tom Bottema

Over de partijen wil ik vandaag verder weinig kwijt; beoordeel deze zelf maar op de toernooisite. Nou vooruit, ééntje dan. Hij had meer in gedachten voor dit toernooi, maar Benjamin Bok heeft zich keurig gerevancheerd en is netjes (gedeeld) tweede geworden.


Aleksandr Lenderman

Als we als organisatie op het toernooi terug kijken kunnen we alleen maar tevreden zijn. Het getoonde schaakspel bracht alle mogelijke emotionele varianten; van diep drama tot groot geluk. Maar ook schaaktechnisch viel er zoveel te genieten. Ergens bekruipt ons het gevoel dat dit, zeker schaaktechnisch, best eens het beste Cultural Village Schaaktoernooi kan zijn geweest wat we hebben gehad.
En dat moet in de volgende editie dan maar overtroffen worden.
Tot slot dank aan allen die dit toernooi een warm hart toedragen en het mede mogelijk hebben gemaakt. Van deelnemers tot sponsoren, van publiek tot de media.

Tot ziens!

P.S. Mocht ik mijn artikelen per abuis zaken hebben weergegeven die wellicht wat bezijden de waarheid waren dan daarvoor mijn welgemeende excuses.
 

Foto toegift