Cultural Village Schaaktoernooi 2012

Hete Adem...

Verslag ronde 3

Woensdag 21 november 2012 - Het was nog even spannend vanmorgen, maar na wat uit- en aanschakelen van bijna alle aanwezige apparatuur gingen de juiste lampjes branden en verschenen de borden weer op de beeldschermen. De aandacht kan nu weer verlegd worden naar de essentie van dit toernooi: schaken! Mooie partijen op het schaakmenu… en vanavond goulash met patat van Ad. Kortom: het is weer goed toeven aan de Noord-Hollandse kust.

Maar wat een middag! Er is werkelijk weer bloedstollend strijd geleverd! En met, voor mij althans, enige verrassende uitslagen!
Wat bijvoorbeeld te denken van de remise tussen Rob Schoorl en Harmen Jonkman? Achteraf had Jonkman een betere voortzetting bedacht…maar da’s te laat. De remise met zwart van Admiraal op Demuth vond ikzelf erg knap. Maar de klappers van de dag waren voor mij toch wel de overwinning van Castañeda op Brunello en de stug behaalde remise van Plukkel op Rozentalis.

In verband met een dringend “borrelmoment” heb ik niet alles direct kunnen volgen, maar de gedoodverfde koplopers leverden vandaag toch anderhalf punt in! En zeker een diepe buiging voor Sjoerd Plukkel, deze remise was zwaar bevochten en zeer verdiend!
De overwinning van Robert Ris op Ilias van der Lende was min of meer verwacht, maar ja… doe het maar even. Nadat Ris onverantwoordelijk slecht stond heeft van der Lende zichzelf ergens opgejaagd en vervolgens de das omgedaan. Na de opgetrokken stofwolken is Miguoel Admiraal nog steeds op koers naar een norm. Drie ronden gespeeld en al halverwege! Oftewel: een FM kijkt om en voelt de hete adem van een rijtje GM’s in de jeugdige nek. Hoelang gaat dit goed? Morgen de echte test Miguoel! De regio kijkt mee.

Enfin, iedereen is van de nul af en alles is nog mogelijk. Tot morgen!

 

Stichting Schaakpromotie IJmond

Namens de organisatie,

Dennis Krassenburg