Cultural Village Schaaktoernooi 2015

Persbericht

Donderdag 16 september 2015 - Na twee verkorte (weekend)edities van dit mooie en (inter)nationaal gewaardeerde toernooi zijn we dit jaar terug met een echte Grootmeester 10-kamp. Het is tenslotte een jubileum; met enige tussenpozen is het dit jaar de 20e keer dat we het mogen organiseren. Zoals gewoonlijk onder auspiciŽn van de Stichting Schaakpromotie IJmond.

Dankzij de goede banden die we hebben met de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament zal de winnaar van het Cultural Village Schaaktoernooi worden uitgenodigd deel te nemen aan de Challenger Group hiervan. Dit betekent een enorme opwaardering voor ons toernooi. En dat is nieuws dat in de schaakwereld als een lopend vuurtje rond gaat. Vanuit de hele wereld bereikten ons verzoeken tot deelname. Niet eenvoudig dus om tot een homogeen deelnemersveld te komen. Omdat we jeugdschaak hoog in het vaandel hebben zijn we er trots op de deelname van Hing Ting Lai (Ned. Jeugdkampioen 2015) en Robby Kevlishvili (Talent van het jaar 2015) te kunnen vermelden. Ook twee jongedames uit GeorgiŽ en Iran zullen van de partij zijn.
Verder nemen deel GM Hansen (Canada), GM Abasov (Azerbeidzjan), GM Pruijssers (Nederland), IM Ris (Nederland) en IM Kerigan (Turkije) en de Local Hero FM Rick Duijker van de Beverwijkse schaakvereniging de Wijker Toren. Een mooi internationaal deelnemersveld dus.

Op maandag 16 november om 11:30 zal het toernooi worden geopend, waarna om 13:00 de eerste ronde van start zal gaan. Vervolgens wordt elke dag om 13:00 met de partijen begonnen. Zaterdag 21 november is een rustdag. Na afloop van de laatste partij zullen op woensdag 25 november de prijsuitreiking en slotmaaltijd plaatsvinden.

De organisatie is ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer een spannend toernooi wordt in de sfeervolle achterzaal van cafť de Zon waar de verrichtingen live kunnen worden gevolgd. Via de internet sites van de SSIJ (www.ssij.nl) en Schaaksite (www.schaaksite.nl) zijn alle partijen live te volgen en zullen deze van het nodige commentaar worden voorzien.

Vanuit Wijk aan Zee is ook veel ondersteuning voor dit mooie project. Er wordt druk gepraat over hoe het toernooi extra cachet en publiciteit te geven. Hierover meer in een volgend persbericht.

Namens de organisatie,
Dennis Krassenburg
Toernooidirecteur