Cultural Village Schaaktoernooi 2015

Vrolijke bijkomstigheden van een schaaktoernooi

Dinsadg 6 oktober 2015 - Dankzij de ongebreidelde, eigenlijk typisch Wijk aan Zeese, creatieve en praktische inbreng van Ella de Jong (AlaElla) en Jan v.d. Land (Wijk aan Zee Cultural Village) worden er nog wat vrolijke bijkomstigheden aan het Cultural Village Schaaktoernooi toegevoegd.

Als eerste valt te vermelden dat op vrijdag 20 november om 19:30 onze cineast Jan v.d. Land in café de Zon de door hem gemaakte documentaire “Wijk aan Zee, Schaakdorp van de Wereld” zal vertonen. Het bekijken meer dan waard!

Verder zal op de rustdag van het toernooi, zaterdag 21 november, in café de Zon een schaaksimultaan worden gehouden. Eén van de deelnemers aan het toernooi, IM Robert Ris, durft het aan om tegen een gemêleerde groep scholieren aan te treden. Wij wensen hem sterkte… Het beloofd een waar spektakel te worden, van 14:00 tot ca. 16:30 kunt u dit in café de Zon meebeleven!

De afsluiting van het toernooi zal wat rumoeriger zijn dan men doorgaans op een schaaktoernooi gewend is. Het Gemengd Wijk aan Zees Mannenkoor WAZMANK zal deze afsluiting opvrolijken met enkele gepaste liederen. Dit is WAZMANK wel toevertrouwd, afgelopen januari hebben zij de winnaar van het Tata Steel Chess Tournament (en wereldkampioen) Magnus Carlsen ook al luidkeels toegezongen tijdens de Koninginnemarkt.

Namens de organisatie,
Dennis Krassenburg
Toernooidirecteur