Cultural Village Schaaktoernooi 2015

Ladies Day?

Maandag 23 november 2015 - Het had gekund... een echte Ladies Day. Maar ach, twee uit drie is niet slecht toch? Nino profiteerde perfect van wat Eric Hansen een total offday noemde. Jaja. Je zou ook de eer aan de tegenstandster kunnen laten, denk ik dan. Maar goed, iedereen heeft recht op z'n eigen ego. Dat was de eerste Lady.

De tweede had zomaar Dorsa Kerakhshani kunnen zijn. Ze had toch een leuke riant uitziende stelling tegen Hing Ting Lai. Het punt leek in de Iraanse tas. Maar onderschat nooit onze nationale jeugdkampioen. Wellicht niet zonder geluk slaagde hij erin zich uit de nesten te werken en mocht de handjes dichtknijpen met het halfje.

Blijft over de derde Lady. De gezette dame (blijkbaar uit de kennissenkring van Dirk Goes) zuigt inmiddels haar longen vol teneinde mogelijk in vol gezang uit te barsten.

Het verlies van Eric Hansen en de (harde) overwinning van Nijat Abasov resulteert in twee koplopers. De komende twee ronden worden plots mateloos interessant. Geen enkele plek of norm is nog zeker. En elke voorspelling zal worden gelogenstraft door de waarheid. En die valt niet te ontkennen.