Cultural Village Schaaktoernooi 2015

De billen bij elkaar en een verrassend paard

Dinsdag 24 november 2015 - Even kort, lieve schaakenthousiastelingen. Het was me het schaakdagje wel. Twee koplopers. De spanning in het voorcafé was te snijden. Maar ja, schaken blijft een onvoorspelbare sport.

Robert Ris stond werkelijk goed tegen Eric Hansen. Die rotklok ook. Dreigend vallende vlag in combinatie met zetherhaling. Hansen pakte dit "kadootje" uiteraard meteen aan. Halfje...maar oh oh oh wat was Robert dichtbij.
Een bordje verder slaagde de andere koploper Abasov erin het volle pond te halen tegen de geplaagde Kevlishvili. Oeps...nu staat Nijat zomaar een halfje voor op Hansen. Voor het eerst dit toernooi.

Roeland Pruijssers - Hing Ting Lai

Demre was niet echt tevreden met zijn remise tegen Dorsa en Roeland had een vrolijke korte middag tegen Hing Ting. Die op zijn beurt minder "amused" was.
Zo bleven Duijker en Khomeriki een beetje alleen in de speelzaal achter. Rick had het lastig, en een zere keel. Nino oogt wel vriendelijk en verlegen maar is verder behoorlijk meedogenloos. Saillant punt was dat Rick Duijker verloor met zijn paard op a1....hé dat hebben we meer gezien. Hiermee schaart hij zich in een illuster rijtje met Hans Ree en Harmen Jonkman.

Morgen slotdag. Wat kan er nog gebeuren, waar zit de spanning? Nino kan een norm scoren; halfje tegen Ris is voldoende. Maar die zal getergd aan de start verschijnen, net als Hing Ting Lai tegen Abasov. Lai heeft een vol punt nodig voor een norm. Hansen heeft wit tegen Derakhshani. Zou mogelijkheden bieden... maar doe het maar even. Overal liggen kansen, maar de vraag aan het begin van de avond was toch: wat eten we morgen? Alleen de sympathieke Ad en Carla van Schie weten hierop het antwoord. We zijn benieuwd!

Dennis Krassenburg