Schaaksimultaan Harmen Jonkman

Zaterdag 25 augustus

Heemskerk

  

Elke zomer lijken er wel meer optredens en recreatieve activiteiten op te duiken. Maar de jaarlijkse schaaksimultaan in het kader van de Heemskerkse zomeractiviteiten staat al tientallen jaren vast op de agenda. Dit jaar is de simultaangever geen onbekende. Als jeugdspeler was Harmen Jonkman ooit lid van Excelsior en van de Beverwijkse verenigingen Weenink en Pat Mat. Het komend seizoen is hij de kopman van De Wijker Toren, dat het afgelopen seizoen promoveerde naar de eerste klasse van de Nederlandse Schaakbond.

De schaakkwaliteiten van beroepsschaker Harmen Jonkman (1975) zijn af te lezen aan een Nederlands jeugdkampioenschap (1991), een meesternorm in 1996, en drie grootmeesternormen die hij behaalde in Tel Aviv, Hoogeveen en Lvov. In het afgelopen Corus Schaaktoernooi behaalde hij een 12de plaats in grootmeestergroep C. Zijn meest recente rating is 2433, gerealiseerd in toernooien over de hele wereld. Hij geldt als een van Nederlands actiefste topschakers, die onvermoeibaar het ene schaakevenement na het andere afreist.

Dat hij zaterdag op eigen bodem de zomersimultaan speelt, mag een klein wonder heten. Ongetwijfeld doet hij de nodige regionale schaakliefhebbers een plezier met zijn aanwezigheid. Vanaf 13.00 kunnen ze hun krachten met hem meten. De simultaan wordt gespeeld vr de speelgelegenheid van schaakvereniging Excelsior: De Jansheeren aan de Kerkweg in Heemskerk. Bij slecht weer vindt de simultaan plaats in de grote zaal. De organisatie is in handen van Excelsior.

Wie wil meedoen aan de schaaksimultaan kan nu alvast een plek reserveren via Joop Zonneveld. Telefonisch: 0251-231286 of 06-53831715, en anders door te mailen naar joop.zonneveld@planet.nl. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 40. Deelname is gratis.