Laatst gewijzigd woensdag 25 november 22:00 uur
 
CVST 2015: Het slot, een Norm en De Titel

Woensdag 25 november 2015 - Tja, dat was dus het slot van weer zo'n mooi Cultural Village Schaaktoernooi. Tot het eind best wel spannend. Eric Hansen startte goed tegen Dorsa Derakhshani, wat een lichte zenuwtrek bij Nijat Abasov tot gevolg had. Hij bleef maar drentelen. Niet zo verwonderlijk want Hing Ting Lai had remise eigenlijk binnen handbereik en dat zou de Azerbeidzjaan zomaar de titel kunnen kosten. Maar goed; even niet op de zaakjes vooruit lopen.  Lees verder.


Nijat Abasov

   
CVST 2015: De billen bij elkaar en een verrassend paard

Dinsdag 24 november 2015 - Even kort, lieve schaakenthousiastelingen. Het was me het schaakdagje wel. Twee koplopers. De spanning in het voorcafé was te snijden. Maar ja, schaken blijft een onvoorspelbare sport. Robert Ris stond werkelijk goed tegen Eric Hansen. Die rotklok ook. Dreigend vallende vlag in combinatie met zetherhaling. Hansen pakte dit "kadootje" uiteraard meteen aan. Halfje...maar oh oh oh wat was Robert dichtbij.   Lees verder.


Roeland Pruijssers
 - Hing Ting Lai

   
CVST 2015: Ladies Day?

Maandag 23 november 2015 - Het had gekund... een echte Ladies Day. Maar ach, twee uit drie is niet slecht toch? Nino profiteerde perfect van wat Eric Hansen een total offday noemde. Jaja. Je zou ook de eer aan de tegenstandster kunnen laten, denk ik dan. Maar goed, iedereen heeft recht op z'n eigen ego. Dat was de eerste Lady. De tweede had zomaar Dorsa Kerakhshani kunnen zijn.   Lees verder.


Nino Khomeriki

   
CVST 2015: Iraans geluk

Zondag 22 november 2015 - Gisteren was de rustdag. Hing Ting Lai zakte af naar Brabant om het NK rapid jeugd te spelen (waar hij tweede werd) en Robert Ris bleef in het dit jaar wel zeer winderig Wijk aan Zee om een simultaan te spelen. De simultaangever mocht een en ander bepalen dus stonden de borden afwisselend op wit en zwart. Ris gaf eigenlijk een soort masterclass per persoon. Echt op ontzettend aardige wijze met veel respect voor de tegenstanders.   Lees verder.


Robert Ris

   
CVST 2015: We zijn over de helft

Vrijdag 20 november 2015 - Geplaagd door de gelukkige omstandigheid van drukke werkzaamheden ben ik helaas niet in staat om, zoals in het verleden, elke dag een kort verslagje te produceren. Er rest mij dus niets anders om af te gaan op mogelijk smeuïge verhalen van arbiter Joost Jansen of andere aanwezigen en een en ander te combineren. Kijken naar de kille cijfers van uitslagen biedt doorgaans geen soelaas. Na vijf ronden gaat Eric Hansen lekker riant aan kop ...    Lees verder.


Eric Hansen

   
CVST 2015: Gone with the wind...?

Woensdag 18 november 2015 - Een toernooi in volle vaart en ook buiten is het onstuimig. Typisch Wijk aan Zee en we zijn tijdens ons toernooi ook niet anders gewend. We vinden het stiekem ook wel lekker denk ik: stamppotweer! Maar schijnbaar hebben sommige, meest buitenlandse, deelnemers er wat moeite mee. Bij aanvang van de eerste ronde was iedereen aanwezig, daarna bleek de start om 13:00 wat problematischer.    Lees verder.


Hing Ting Lai -
Demre Kerigan

   
CVST 2015: Kijk verder dan je neus lang is

Maandag 16 november 2015 - De 20e editie van het internationaal inmiddels zeer gewaardeerde toernooi is vandaag gestart. Niet zonder slag of stoot…en met een zwart randje. Een korte explicatie is op zijn plaats denk ik. Het zwarte randje betreft natuurlijk de recente gebeurtenissen in Frankrijk. Deze gruwelijke aantasting van onze normen en waarden laat bij iedereen sporen na vrees ik.   Lees verder.


De deelnemers

   
CVST 2015: Persbericht 2 - Vrolijke bijkomstigheden van een schaaktoernooi

Dinsadg 6 oktober 2015 - Dankzij de ongebreidelde, eigenlijk typisch Wijk aan Zeese, creatieve en praktische inbreng van Ella de Jong (AlaElla) en Jan v.d. Land (Wijk aan Zee Cultural Village) worden er nog wat vrolijke bijkomstigheden aan het Cultural Village Schaaktoernooi toegevoegd. Als eerste valt te vermelden dat op vrijdag 20 november om 19:30 onze cineast Jan v.d. Land in café de Zon de door hem gemaakte documentaire “Wijk aan Zee, Schaakdorp van de Wereld” zal vertonen. Het bekijken meer dan waard!   Lees verder.

 

   
CVST 2015: Persbericht 1 - 20e Cultural Village Schaaktoernooi 2015

Donderdag 16 september 2015 - Na twee verkorte (weekend)edities van dit mooie en (inter)nationaal gewaardeerde toernooi zijn we dit jaar terug met een echte Grootmeester 10-kamp. Het is tenslotte een jubileum; met enige tussenpozen is het dit jaar de 20e keer dat we het mogen organiseren. Zoals gewoonlijk onder auspiciën van de Stichting Schaakpromotie IJmond.   Lees verder.

 

   
CVST 2015: Het Cultural Village Schaaktoernooi 16 t/m 25 november 2015

Woensdag 29 juli 2015 - Van maandag 16 tot en met woensdag 25 november wordt in Wijk aan Zee het 20e Cultural Village Schaaktoernooi gehouden. Het betreft een grootmeester-tienkamp waarbij de winnaar zal worden uitgenodigd deel te nemen aan de Challenger Group van het Tata Steel Chess Tournament 2016. Doel en opzet van het sfeervolle toernooi is om jonge schakers de gelegenheid te bieden een meester- of grootmeesterresultaat te behalen.  Lees verder.